Вход | Регистрация

Разкриха престъпна група за трафик на хора в Плевен

В града се проведе специализирана полицейска акция, арестувани са три лица

Разкриха престъпна група за трафик на хора в Плевен

Престъпна група за трафик на хора беше разкрита от служители на ГДБОП в Плевен, съобщават от МВР.

След проведена специализирана операция на теритоприята на Плевен са арестувани трима съучастници в организираната престъпна група. Те са с инициали М.К. (59 г.), В.К. (36 г.) и М.К. (33 г.).

Служители на секторите за борба с организираната престъпност в Плевен и Ловеч са работили съвместно във връзка с образувано досъдебно производство в Специализираната прокуратура.

Престъпната група се занимава с набиране и сексуална експлоатация на жени от България, които се транспортират в страни от Централна и Западна Европа. Участниците в групата са извършвали също изнудване и изпиране на пари.

Извършено е претърсване в четири имота, обитавани от членовете на групата, и 3 заложни къщи, управлявани от тях. При обиските са иззети документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони, голямо количество златни ценности и накити, фалшиви парични знаци и 6 луксозни леки автомобила. 

Задържаните лица имат постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и са им повдигнати обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора, измама и изнудване.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар