Вход | Регистрация

Ремонтът на Дунав мост може да се удължи

Промените се налагат заради няколкото дъждовни дни напослегък

Ремонтът на Дунав мост може да се удължи
Снимка: Булфото

Ремонтът на Дунав мост може да се удължи с 2-3 дни, съобщи за БТА в Русе депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Причината са двата дъждовни дни наскоро, които не позволиха да се работи. Така пусковият срок - 28 август, може да се измести за края на месеца.

Към момента едното платно е напълно готово и се работи по другото. Изкъртена и извозена е цялата асфалтова настилка. Разбити са и 700 метра от бетона, а днес е започнало леенето на новата хидроизолация.

Тя се полага по нов италиански метод и ще бъде готова за 3-4 дни, а не както досега да се излива на пластове и да продължава от 20 до 25 дни, обясни Нунев. Паралелно с това всички мантинели и метални конструкции ще бъдат пребоядисани, прави се ревизия и на съществуващото осветление.

Нунев съобщи още, че започналият ремонт на моста край село Кривина ще бъде удължен с 6-7 дни. Съоръжението се руши от години и е единствената директна връзка на хората от селото с община Ценово.

Основно се работи по устоите на моста, но заради покачване на нивото на река Янтра дейностите са спрели. В момента се ремонтира горната му част.

Очаква се до няколко дни нивото да спадне, уточни депутатът и допълни, че се надява съоръжението да е изцяло готово между 12 и 15 септември тази година.

Север.бг припомня, че в средата на юли месец започна ремонтната дейност на Дунав мост. Затворено е пътното платно на изход от България. Трафикът в двете посоки ще се осъществява през едното платно с помощта на светофарни уредби.

На 13 юли на ГКПП–Дунав мост беше проведено работно съвещание с представители институциите и ведомствата, имащи отношение към рехабилитацията на обекта. Конкретизирани са необходимите действия за осъществяване подхода на автомобилите към граничния пункт, движението на строителната техника и др.

Уточнени са и местата за поставяне на допълнителни указателни знаци по мостовото съоръжение и извън зоната на пункта. Чрез Контролния център в Гюргево румънските гранични власти са уведомени за започнатите ремонтни дейности.



Източник: inews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар