Вход | Регистрация

Русе с отличие за инфраструктура

Два инфраструктурни проекта на Общината бяха наградени в конкурса „INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016"

Русе с отличие за инфраструктура

Община Русе получи отличие за два свои проекта, реализирани през миналата година. Проектите "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе” и "Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. "Александровска”, площад "Батенберг” и прилежащите пространства" бяха наградени в категория "Градска среда".

Снощи в столицата се състоя церемонията по награждаване на първото издание на конкурса "INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016". 30-членно жури оценява достойнствата на инфраструктурните проекти, осъществени в страната.

Конкурсът се реализира под егидата на три министерства - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, както и със съдействието на браншовите и професионални организации в сектора.

Наградата за успешно изпълнените проекти в Русе беше връчена на кмета Пламен Стоилов лично от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Самата церемония ще бъде излъчена по БНТ на 28 февруари между 15 и 18 ч.

Проектът за интегриран градски транспорт в Русе беше приключен в срок в началото на тази година. Това беше един от най-мащабните инфраструктурни проекти в града, на обща стойност 29 256 115, 47 лева. Бяха създадени по-удобни транспортни маршрути в града, изградена е веломрежа, градският транспорт е осъвременен и др.

Вторият отличен проект за облагородяване на централната градска зона е на стойност 5 303 182,86 лв. Благодарение на него градският център е реконструиран и по-зелен.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар