Вход | Регистрация

Русе с приз за прозрачност към гражданите

Русе с приз за прозрачност към гражданите
Снимка: Община Русе

Русе спечели приза на "Фондация за прозрачни регламенти". Наградата символизира добрата воля за промяна към прозрачност и откритост в действията на администрацията и "отваряне” на Общината към гражданите и бизнеса.

Лично зам.-кметът на Общината д-р Страхил Карапчански и председателят на общинска фондация "Русе – град на свободния дух" присъстваха на официалната церемония по награждаването. Събитието се проведе в рамките на годишния национален конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации за 2014 г. Статуетката, изобразяваща фигура на целеустремен човек беше връчена на д-р Карапчански от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов. Той изтъкна приноса на общинската Фондацията за извисяване свободния дух на Русе и русенци. 

Община Русе е класирана на първо място в категорията "Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структури на гражданското общество за реализиране на прозрачност в дейността на администрацията". Тя се конкурира с 15 други общински кандидатури. Призът спечели за практиката "Русе – град на свободния дух", който е своебразен мост между общината и представителите на неправителствения сектор, културните институции, бизнеса и гражданите. 

Наградата на "Фондация за прозрачни регламенти" е да идентифицира и да покаже пред широката общественост, пред отговорните институции в България и ЕС добрите практики от дейността на българската администрация и положителния ефект от партньорството й с неправителствения сектор. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар