Вход | Регистрация

Русе с принос към развитието на европейската интеграция

Русе с принос към развитието на европейската интеграция
Снимка: Община Русе

Община Русе получи международната награда "Обединена Европа" в категорията за личен принос в развитието на европейската интеграция. Призът бе присъден от Инициативния комитет "Сократ", обединяващ Европейската Бизнес Асамблея (Europe Business Assembly) със седалище в гр. Оксфорд (Великобритания), Клуба на ректорите в Европа (Club of Rectors of Europe) и Международния лидерски клуб (International Club of Leaders).

Призът "Обединена Европа", освен че нарежда кмета на Община Русе, г-н Пламен Стоилов, сред забележителните съвременни европейски лидери, води след себе си редица отговорни задължения в отстояването и затвърждаването на това авторитетно международно признание.

Сертифицирането на Русе като перспективен регион, носител на запазената марка за качество "Най-добри градове", е категоричен сигнал към инвеститори от целия свят за съществените конкурентни предимства на българската дунавска столица що се отнася до благоприятните условия, които тя предоставя за развитие на бизнес в Югоизточна Европа.

В контекста на присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз няма друг български град, пред който да се разкриват такива перспективи за засилване и разнообразяване на социално-икономическата динамика, какъвто е случаят с Русе.

Стратегическото му географско разположение – на два паневропейски транспортни коридора – съответно №7 и №9, както и близостта му до почти четиримилионната румънска метрополия Букурещ определят значителния потенциал на трансграничния еврорегион  Русе – Гюргево за утвърждаването му като център на стопанска активност и растеж. 

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар