Вход | Регистрация

Русенец получи 1,6 година затвор за обида и посегателство над полицаи

Той е разкачил пагона на полицай, ударил друг в лицето и заплашил с убийство

Русенец получи 1,6 година затвор за обида и посегателство над полицаи
Снимка: Wikipedia

Година и половина затвор при строг режим получи русенец за обиди, закани и посегателство над четирима полицейски служители, съобщават от Апелативна прокуратура В.Търново.

Съдът одобри споразумението, постигнато от Районна прокуратура Русе, с което Валентин Й. е признат за виновен и осъден за престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК; чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 от НК; и по чл. 144, ал.3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 5 октомври т.г. Русенецът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той проявил агресия към четирима полицейски служители на смяна от Първо РУ при ОДМВР – Русе.

Той разкачил пагона на униформата на един от полицаите и извадил радиостанцията, закачена на униформата му при опит да бъде задържан и отведен до служебния полицейски автомобил. В полицейското управление ударил с глава в лицето един от униформените, причинявайки му телесна повреда. Осъден е и за причиняване на телесна повреда и на гражданин, както и за закана за убийство на полицейски служители по повод изпълнението на службата им.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар