Вход | Регистрация

С огнен коридор от факли почетоха паметта на Апостола в Сухиндол

Българите сами трябва да определят развитието си, без да слугуват на чужди интереси, каза в словото си кметът на града инж. Пламен Чернев

С огнен коридор от факли почетоха паметта на Апостола в Сухиндол
Петьо Пенков

Жителите на Сухиндол заедно с кмета на общината инж. Пламен Чернев почетоха годишнината от обесването на Левски със зрелищно факелно шествие. Шествието тръгна от Паметника на загиналите в Балканските войни и премина по главната улица на Сухиндол.

Огнен коридор с факли образуваха сухиндолци пред Паметника на загиналите във войните, а пред СОУ "Климент Охридски” беше спуснат голям трансперант с образа на Дякона.

1653165

Поклонението пред делото на Апостола се състоя в самото училище. Кметът инж. Пламен Чернев произнесе слово, а председателят на Сухиндолския общински съвет Ивайло Отчев рецитира последната изповед на Левски.

Стихотворения за националния герой на България прочетоха и ученици от Сухиндол, след което бяха поднесени цветя и венци.

1653167

"Имаше много млади хора, които с дух и ентосиазъм се включиха в шествието. Посланието, което искаме да изпратим на подрастващите, е това, което е завещал Левски - чиста и свята Република. Това трябва да се съхранява, а не да слугуваме на цар и всички други, а просто сами и единни да определяме как искаме да живеем. За да може България да има просперитет, а не както сега да ставаме зависими пред чужди интереси и други държави. Аз смятам, че ние сме достатъчно мъдра нация, за да можем сами да определяме развитието си”, каза в речта си инж. Пламен Чернев.

1653164

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар