Вход | Регистрация

Самолет изчезна мистериозно от радарите! - обновена

Единствената следа досега са петролни петна в морето

Самолет изчезна мистериозно от радарите! - обновена
Снимка: Thinkstock/Guliver

Издирването на изчезналия от радарите малайзийски самолет се преустановява за през нощта.

Единствената следа досега са петролни петна в морето, забелязани от виетнамски самолет, които може да са били оставени от летателен апарат. Той е изпълнявал полет от Куала Лумпур за Пекин.   

Екипи от Виетнам, Малайзия и Сингапур се включиха в издирването. Твърди се, че на борда има 239 души, обясни министърът на транспорта на Малайзия Хишамудин Хюсеин, цитиран от БНР.

Преди да изчезне самолетът, не е подал никакъв сигнал за бедствие, което е много необичайно предвид съвременните технологии. 

Според изявлението на малайзийските авиолинии, в него се казва, че не е имало никакъм сигнал за бедствие и никаква информация от борда на самолета за някакви трудности или проблеми преди да бъде изгубена връзката. 

Малайзийските авиолинии все още не са потвърдили, че самолетът се е разбил. Авиокомпанията е известна като една от най-безопасните и с добро обслужване в азиатско-тихоокеанския регион.

Последният контакт на самолета с въздушния контрол е бил два часа след излитането, близо до южната виетнамска провинция Ка Мау. Машината с 239 души на борда летеше от столицата на Малайзия Куала Лумпур за китайската столица Пекин. На борда й  има граждани на 14 държави, няма българи.

Най-много са китайците - 152-ма, има малайци, индонезийци, австралийци. Виетнам и Малайзия започнаха съвместна издиривателна операция, а Китай изпрати два спасителни кораба. 

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар