Вход | Регистрация

Свежо! Катаджии спират масово и правят подаръци

Свежо! Катаджии спират масово и правят подаръци
Снимка: dunavmost.bg

Органите на Пътна полиция към МВР Русе направиха днес чудесна акция за ограничаване на инцидентите по пътя между Русе и Бяла. Както е известно, това е едно от трасетата с най-много катастрофи в страната.

За да намалаят броя на инцидентите от КАТ предприеха нестандартна и иновативна кампания - подаряваха антистрес топки на изрядни водачи.

При спиране на водач, органите на реда проверяваха основни неща като правоспособност, гражданска отговорност, технически преглед на колата и тестваха за алкохол.

"Изрядните шофьори получават една антистрес топка, чрез която да изкарат негативните емоции и да се качат по-усмихнати и толерантни на пътя. За радост повечето от тях са изрядни", коментира Стоян Иванов от Институт за изследвания, образование и развитие "Отворена младеж".

"Важно е да се спазват пътните знаци и маркировката. Знаете особено в този участък Русе – Бяла движението е много натоварено и трябва максимална концентрация и внимание от страна на шофьорите, колегиално и толерантно отношение на пътя", заяви пък главен инспектор Румен Кръстев.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар