Вход | Регистрация

Светещи пътни знаци пред всички училища и детски градини

Това е една от мерките за намаляване на ПТП-ата в областта, предвиждани от Областната стратегия за безопасност на движението

Светещи пътни знаци пред всички училища и детски градини
Областна администрация - Русе

Поставяне на светещи пътни знаци край всички общински училища и подобряване на пътната инфраструктура край детските учебни заведения до края на тази година са сред основните приоритети на Община Русе. Те бяха представени днес като част от Областната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата в област Русе 2012 – 2020г.

Знаците ще се захранват със слънчеви панели, каза зам.-кметът Свилен Иванов. Вече има поставени такива пред Строителни техникум и по улица "Плиска” и пред училището по европейски езици. Такъв тип обозначение не се изисква според Закона за движение по пътищата у нас, затова предстоят инициативи за законодателни промени, каза в защита на новия тъп сигнализация зам.-областният управител Веско Маринов.

До края на 2013 г. са предвидени редица дейности, които да намалят броя на пътно-транспортните произшествия в областта, завършващи фатално и с много ранени, и да повишат информираността на пешеходците и водачите относно рисковете на пътя чрез различни кампании.

Част от мерките включват подобряване на организацията на движение и осигуряване на безопасност по бул. "България” чрез възстановяване на съществуващите подлези и изграждане на пешеходни пасарелки. Ще бъдат поставени записващи устройства на места с концентрация на движението, а на местата, където се пресича нерегламентирано, ще има преградни пана.

Популяризиране на жп транспорта и изграждането на велосипедни алеи и места за каране на ролери също ще допринесат за намаляването на пътните инциденти. Стратегията на Областната комисия по безопасност на движението цели до 2020 г. да постигне 50% намаляване на броя на убитите при ПТП, 20% по-малко тежко ранени и 50% по-малко ПТП за областта.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар