Вход | Регистрация

След поредна ало измама - спипаха мулета и тартори

Лидерите - от Ветово, мулетата - от Варна

След поредна ало измама - спипаха мулета и тартори

80-годишна жена от Шумен била измамена по телефона с ползван в последно време сценарий за провеждане по полицейска операция за задържане на измамници. За времето от 11:30 часа до 16:30 часа неизвестни, които се представили по телефона за полицаи успели да убедят 80-годишната шуменка, че трябва да съдейства на полицията да заловят измамници, които били на територията на града.

За целта й дали указания да хвърли през тераса на втори етаж на апартамент найлонова торбичка с всичките й налични пари. Жената, с идеята че помага на полицията хвърлила 802 лева и дебитна карта с налични 500 лв. 

В хода на проведена специализирана полицейска операция на 12 август на територията на ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Русе, при отлична координация от ГД "Национална полиция" в ямболския квартал "Граф Игнатиев" са задържани "мулетата" - 51-годишен мъж и 36-годишна жена от Варна, в момент на прибиране на пари от телефонна измама.

Така след последвалите процесуално-следствени действия са установени и задържани и двамата извършители на измамата /т.н."въртачи"/ - мъже на 44 и 26 години от град Ветово. Те са криминално проявени и осъждани за престъпления от този вид. В хода на разследването са събрани данни, че по същата схема "мулетата"  са прибрали 500 лева от измама в Шумен.

На двамата мъже от Ветово са повдигнати обвинения за извършеното престъпление и с прокурорско постановление са им наложени мерки за срок от 72 часа "задържане под стража". Проверява се съпричастността на  задържаните към други подобни престъпления, извършени в страната.  

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар