Вход | Регистрация

Снимаха в Турция горнооряховски театрали

Снимаха в Турция горнооряховски театрали
МТ "Алтернатива",

От успешно гостуване в Кейсери, Турция се завърнаха горнооряховските театрали на МТ ”Алтернатива” към читалище "Напредък 1869”, водени от Симеон Христов. Представената от тях театрална миниатюра по програма дори се оказа доста атрактивна и бе заснета от местна турска телевизия.

Впоследствие, очаровали домакините българската група получи и предложения за бъдещи участия в театрални инициативи от всички групи, участници в проекта "Открий своята роля чрез драматерапията". 

По него от 17 до 24 юни българските младежи, заедно с връстници от Италия, Полша, Латвия, Румъния и града-домакин дискутираха проблемите на младите хора и търсиха място на театъра в изграждане на уменията им за екипна работа.

 

Чрез съвместните си дейности младежите взаимно се запознаваха и с историческите факти от съответните държави и споделяха начините на работа в тях.

Гостите от петте страни посетиха и няколко училища в град Кейсери, в Азиатската част на Турция. Ред, дисциплина и взаимно уважение цари в учебните заведение, това установиха младежите.

От своя страна голям интерес за бъдеща работа по европейски проекти засвидетелстваха и ръководителите на турски групи.

_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg






Докладвай за нередност в статията
Добави коментар