Вход | Регистрация

Социална кухня - скоро и в Трявна

Одобреният проект струва почти 300 хил. лева и ще бъде реализиран 18 месеца

Социална кухня - скоро и в Трявна
Снимка: Булфото

Проектът на Община Трявна за създаване на социално предприятие за обществено хранене с две основни направления -социална кухня (домашен социален патронаж) и кухня за масово хранене, е одобрен. Общата стойност на проекта е 293 946 лв. и се отпуска по ОП "Развитие на човешките ресурси". Предстои подписването на договора за безвъзмездното финансиране от кмета на Общината инж. Драгомир Николов, след което да стартира и самото изпълнение.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот и повишаване на възможностите за социално включване чрез осигуряване на заетост и активност на лицата от рисковите групи.

В социалната кухня ще се приготвя топла храна, която да се доставя по домовете на трудно подвижните лица.Тези, които имат възможност, ще се хранят на място в зала за хранене, като целта е да поддържат и разширяват социалните си контакти. Целта на социалната кухня е да задоволи потребностите от храна на хора, които не могат да си я осигурят сами или с помощта на своите близки, поради финансови или битови затруднения.

Другото направление е кухня за масово хранене, където да имат достъп жители и гости на града.

Идеята на проекта е и в двете направления да се реализира частично предлагане на здравословно меню и съответно на диетично меню, като това още веднъж ще добави социален ефект в работата на предприятието.

Очаква се минимум 60 потребители да бъдат обхванати по проекта, чиято реализация ще продължи 18 месеца в сградата на бившата детска градина "Детелина".

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар