Вход | Регистрация

Такса "спокойствие" събирали в ДАИ - Велико Търново

Такса "спокойствие" събирали в ДАИ - Велико Търново
iNews/Радила Радилова

Четиримата задържани служители на "Автомобилна администрация” - Велико Търново са събирали подкупи под наименование такса "спокойствие”, такса "абонамент и лизинг”, съобщиха от специализираната прокуратура, предаде БНР.

Според събраните до момента доказателства, групата е била е оглавявана от директора Петър Петров и е действала поне от април 2014-а година.

"Ключовите думи за членовете на тази група са били "Такса спокойствие", която е била събирана от транспортните фирми, които е трябвало да заплащат определени такси, за да могат безпроблемно да се движат в страната. Събиран е абонамент - служителите, които са били на по-нисшите нива, е трябвало да отчитат съответни суми на приближените на обвиняемия Петров. Имало е и така наречената ключова дума "лизинг". Видно е от показанията на част от свидетелите, които са служители в тази агенция, господин Петров е казал пред тях, че той е взел тази агенция на лизинг, трябва да се отчита, затова и те трябва да му дават съответни суми.", ръководителят на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова разказва за организираната схема.

Специализираният наказателен съд ще реши дали да остава за постоянно в ареста четиримата. От прокуратурата вече са поискали от съда на четиримата да бъде наложената най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинения за подкуп на четирима служители от Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Велико Търново, сред които и директора Петър Петров. Те бяха задържани при специализирана акция на служители на ДАНС на 6 август.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар