Вход | Регистрация

Тежко е състоянието на самозапалилата се жена

Граждани се събират тази вечер пред Президентството в подкрепа на запалилата се фотографка

Тежко е състоянието на самозапалилата се жена
Снимка: Bulphoto

Самозапалилата се вчера жена пред Президентството е с тежко изгаряне. Лекарите на софийската болница "Пирогов" продължават да се борят за живота й. Тя е с 90% изгаряния.

По думите на проф. Огнян Хаджийски, началник на клиниката по изгаряния на "Пирогов", състоянието й е критично. Тя е с 90% изгаряния по лицето и тялото.

Проф. Хаджийски определи такова изгаряне като неспасяемо, то е несъвместимо с живота. От вчера тя е изцяло на апаратно дишане.

Жената е фотографка, лектор на фотопленери и на курс по фотография за деца.

Междувременно стана ясно, че граждани се събират чрез социалната мрежа "Фейсбук" на протест довечера с призив: "Не на отчаянието". Протестът ще се състои в 19 ч. при фонтаните пред президентството. Гражданите ще запалят по една свещ на мястото, където вчера младата фотографка се запали.

Младата жена се самозапали вчера пред сградата на президентството докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Ужасяващият инцидент се случи минути преди 15 часа. 38-годишната Лидия Петрова, заляла се със запалителна течност, пламна като факла пред погледите на десетки журналисти и случайно преминаващи пред сградата на президентството.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар