Вход | Регистрация

Топ 5 Кокошкари – 01.05. - 31.05. 2012 г.

От колело, през царевица, до телевизор и моторно масло...

Топ 5 Кокошкари – 01.05. - 31.05. 2012 г.
Снимка: sxc.hu

Кокошкарските кражби не спряха и през месец май. Зоркото око на полицията обаче ревниво бди и голяма част от откраднатите предмети са върнати на собствениците им, а апашите – наказани, според закона. Жалко е, че към чуждото посягат не само "пилци", а и хора на "улегнала" възраст. Вижте кои са героите ни в днешната ни класация...

 

5. Фен на здравето?

65-годишният И. Д. е задържан от павликенски полицаи за кражба на велосипед от къща в с. Михалци. Историята не казва дали е почитател на здравословния живот или само на велоспорта, макар че кражбата със сигурност нездравословно му е вдигнала кръвното. Факт е обаче, че двуколото возило е разпознато и върнато от полицията на собственика му.

 

4. И промоциите за някои са скъпи

Явно промоциите, които вървят по различните магазини за черна техника не са били "по джоба" на 50-годишната Е. В. от с. Водолей и тя решила проблема си с липсата на телевизор, като се снабдила с такъв от чужда къща. 

Покрай него, решила да "забърше" електрическа печка и някои други вещи от дома, за да не е напразно разбиването на дограмата на къщата, откъдето проникнала. Полицията обаче я е разкрила и сега вандалката е с мярка за неотклонение "подписка".

 

3. Стъпка по стъпка…

Кражба на посуда,  дрехи и вещи от имот в с. Вързулица поетапно са били изнасяни в периода ноември 2011 до 22 май 2012 г., когато собствениците разкрили липсата. Полицейската проверка установила, че стара тяхна познайница - 59-годишната К. Н. от същото село, "професионално" си отключила и "честно и почтено" изнесла придобивките през вратата. За нейно нещастие не им се радвала дълго, защото полицаите ги иззели и върнали на притежателите им.

 

2. Запретнали ръкави...

С 500 кг царевица си тръгнали от стопанския двор на 64-годишна жена от с. Вебел двама нейни съселяни – 32 и 33-годишни апаши. През нощта на 17 срещу 18 май те натоварили складираната продукция в каруца и я откарали в имотите си. Не се радвали дълго на придобитото, защото органите на реда им "надушили" дирите и откраднатото било върнато обратно, а апашите – дългогодишни познайници на никополските полицаи, задържани за 24 часа.

 

1. Сговорна дружина – автомивка обира

Млади, но не в "бранша" обирджии от Славяново – на 22 и на 16 години, попаднаха в ръцете на полицията, а заедно с тях и откраднатото при взломна кражба.

За времето от 20 часа на 1 май до 8 часа на 2 май двамата "сръчковци" влезли през неукрепен отвор в решетката на прозорец в автомивка в родния си град, за да откраднат различни предмети и масла. В списъка на задигнатото фигурират дрелка, ъглошлайф, двигателно масло 20 туби от по 4 литра и 5 литра от различни марки, три комплекта с техническо оборудване за автомобили, три ролки черно фолио за  автомобилни. Стойността на кражбата е около 1500 лева.  

Пълнолетният извършител е рецидивист и има 21 криминалистически регистрации за кражби и 11 присъди. Непълнолетният му помагач няма криминално досие… досега.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар