Вход | Регистрация

Топ 5 "Кокошкари" - месец януари

Топ 5 "Кокошкари" - месец януари
Снимка: Булфото

От Плевенската полиция посрещнаха 2013г. с надеждата за по-малко престъпления - да, ама не. Катастрофите и кражбите си продължават, а дребните кражби биха вдъхновили дори и режисьорите на "От местопрестъплението". Да откраднеш билет за театър от баба или презервативи от селска аптека, донякъде е приемливо, но да вземеш олиото на човека от банята е голям грях.

5. В името на културата кражбите са позволени
Вървейки си тихо и кротко по булевард "Данаил Попов" младеж е забелязал 82-годишна. С надеждата, че е от богатите баби, възможна жертва на телефонна измама, той грабнал дамската й чанта. Уви, крадецът останал крайно разочарован, когато открил лични документи, билети за театър и само 7 лв. Парите са малко, но да откраднеш билети за театър от баба - безценно!

4. Някой кара колело и намира чугун
"А някой кара колело, някой кара колело" се пее в известна бг песен. Не само кара, но и краде! 22-годишен велосипедист е отмъкнал чугунени късове от пръстен на шахта в Гулянци. Младежът казал, че просто ги е намерил, но не е казал на собственика за откритието. Това е доста популярно оправдание. Така преди време роми се прочуха с тухлобера си ( не крадат, а берат тухли), та и момчето то си е карало колелото и ги намерило.

3.Традициите не са това, което бяха!
Едно време бабите правеха зимнина, мазите им бяха пълни с компоти, консерви, шишета с домати, бидон с туршия и прочие, а днес какво - разглезиха се - тогава да не се оплакват! Пример за това е 67-годишна баба от Кнежа, която подала сигнал за откраднати меден капак и медна тръба с дължина 2 метра за изваряване на ракия. 24-годишният крадец е бил гладен, счупил е стъклото на мазата с надеждата да хапне компот, но се напъкнал на предметите. Горкото момче останало е гладно, сега поне може да си свари ракия, да пийне и да пожелае "Наздраве" на бабата.

2. Дори да си крадец, прави безопасен секс
Навсякъде по медиите се тръби, че трябва да се прави безопасен секс. Явно единствено от тази мисъл са водени 15-годишни момчета, разбили селска аптека. Те са отмъкнали 30 презерватива, средно по 7, 5 на човек. Най-недоволен останал 89-годишният собственик на аптеката, но трябва да се дава път на младите... нека ги използват по предназначение. Дано аптекарят да зареди отново, защото младежите планират по-голям удар, следващият път да има поне по 30 на човек.

1. Използвайте банята по предназначение!
Едва ли има по-подходящо място от банята, в което да съхраняваш бутилки олио, брадва и метална количка. Е, ако пострадалият от Белене беше избрал по-добро място за тези предмети, нямаше да остане без тях. Съвсем логична е кражбата на смесителната душ батерия. Вероятно 21-годишният младеж е "взломил" банята с идеята просто да се изкъпе, но е бил изкушен от олио и брадва.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар