Вход | Регистрация

Тройно скачат кражбите от банкови карти

Тройно скачат кражбите от банкови карти
Снимка: sxc.hu

Източването на банкови карти у нас е нараснало трио пъти за две години, отчитат от полицията. Най-многобройни са случаите на теглене от чужди карти по Черноморието и то особено през летните месеци.

От полицията предупреждават, че тегленето на пари от банкомат крие много по-високи рискове за сигурността на парите ни, но това е най-честата операция, която се извършва у нас, отколкото директното плащане с карта.

Тревожно според специалистите е също, че ако допреди година с картовите измами се занимават предимно групировки, сега отделни младежи с добри технически познания работят за себе си. Съветът към ползващите банкови карти е да се прикрива с ръка въвеждането на ПИН кода, а най-добре е често да се променя.

Друг вариант е да се включи услугата SMS известяване. Чрез него веднага бихте разбрали, ако някой е теглил неправомерно пари от сметката ви.

Ако има съмнение за липса на пари, клиентът първо трябва да сигнализира в банката издател на картата. От там са длъжни да извършат административно разследване по случая и да го увeдoмят за резултатите.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Econ.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар