Вход | Регистрация

Убиецът на Вероника ще избегне най-тежката присъда

Съдът гледа делото по съкратената процедура

Убиецът на Вероника ще избегне най-тежката присъда
Снимка: Thinkstock/Guliver

Делото срещу Илиян Здравков, убиеца на 23-годишната студентка от Никопол Вероника, е гледано по съкратената процедура с решение на Великотърновския окръжен съд. Днес делото срещу него се гледа във В. Търново.

При съкратена процедура убиецът може да получи най-много 1/3 от това наказание, т.е. 30 години затвор.

В Съдебната зала 40-годишният рецидивист заяви, че съжалява за стореното. "Малко е да кажа, че съжалявам, наистина”, заяви Здравков, цитиран от Дарик, след като бе прочетен обвинителният акт срещу него.

Майката и бащата на Вероника заявиха пред журналисти, че не вярват на думите на Здравков и според тях това е трик, за да избегне най-тежката присъда. По-рано семейството и близките на убитата Вероника протестираха срещу тази възможност.

Трайчо и Надя Трайкови бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Те предявиха иск за 200 000 лв. кръвнина.

Процесът продължава, като е възможно до края на деня тричленният съдебен състав да излезе с присъда срещу рецидивиста.

Убийството на 23-годишната Вероника се случи на 28 февруари тази година. Момичето си тръгнало от работа, но малко след това е нападната и зверски убита в района на жп гарата в града. 40-годишният Илиян Здравков от Полски Тръмбеш беше задържан от полицията 6 дни по-късно.

Здравков е рецидивист с богато криминално досие и влезли в сила седем присъди. По време на убийството на Вероника е трябвало да бъде в затвора, тъй като месец по-рано е осъден от Районния съд в Казанлък на година и четири месеца затвор.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар