Вход | Регистрация

Ученичката, ритала учител, "не била цвете за мирисане"

14-годишната Наталия призна, че не се държала добре в час

Ученичката, ритала учител, "не била цвете за мирисане"
Снимка: sxc.hu

В лично отношение беше обвинен учител от Велико Търново, бит от осмокласничка преди две седмици. Това стана тази сутрин от ефира на Нова ТВ, когато майката на 14-годишната Наталия обвини нападнатия учител, че е блъскал дъщеря й по стълбите и се заяждал с нея.

Вчера от медиите стана ясно, че осмокласничката Наталия от СОУ "Г.С.Раковски" във В. Търново се сбила с преподавател по български език и литература заради написана двойка. Момичето не отрече, че е ритало учителя и го е ударило в зъбите, защото той искал да я заведе при директора.

Като причина за поведението си Наталия изтъкна, че била ядосана, защото двойката била написана, без да бъдат проверени знанията й и съответно не искала да ходи при директора.

Учителят обясни пред Нова ТВ, че неговите оценки се базират освен на знания и на поведение. Налетялата му ученичка има множеството отсъствия от учебни занятия, а когато била в час, се държала неуважително. По думите на самата Наталия в часа, когато е станал конфликтът, тя "не била цвете за мирисане".

На следващия ден след инцидента осмокласничката вкарала нож в училище, който обаче не е ваден. 

Регионалният инспекторат по образованието е разпоредил проверка, а със случая са запознати и Детска педагогическа стая и Агенция за закрила на детето.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар