Вход | Регистрация

Футболни фенове дариха храна на сирийски бежанци

Футболни фенове дариха храна на сирийски бежанци
Снимка: sxc.hu

Официалният български фенклуб на Манчестър Юнайтед направи дарение от дълготрайни храни за нуждите на сирийските бежанци, приети в страната ни. Това стана с подкрепата на членове и съмишленици на фенклуба и след призив от страна на ръководството.

В акцията по набиране на средства се включиха много от привържениците на английския шампион. Свои продукти пък осигуриха производители на хранителни изделия в Горна Оряховица и Велико Търново.

"Вече над 3 години ние редовно полагаме грижи за българските деца в неравностойно положение. Видяхме от редица репортажи, че сирийските подрастващи, принудени да бягат от родината си и дошли у нас, имат нужда от най-важното – насъщната храна. Нямаше как да останем безразлични към това и призовахме нашите приятели да се включат в кампанията по набиране на помощи. Благодарим на всички, които откликнаха! Мисля, че за пореден път показахме, че сме "Юнайтед", коментира председателят на Фенклуба Емил Йорданов.

Стоки на обща стойност 2 500 лева вече са предоставени на Асоциация "Свободна Сирия". Това са сухи детски храни, колбаси и сушени меса, вафли, кексчета и др. Предстои Асоциация "Свободна Сирия", заедно Българския червен кръст да разпределят храните между  нуждаещите се бежански семейства. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар