Вход | Регистрация

Чети, играй и спечели - втора загадка

Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" отправя предизвикателство и предлага на всички, които обичат да четат, да се включат в играта "Познай книгата".

В продължение на четири седмици, всеки вторник, ще бъдат предлагани два цитата от известни книги и любопитна информация за авторите и произведенията.

В рамките на играта са подготвени задачи за четири книги. Ето я и втората задача:

Познай книгата:

Първи цитат:

"Кръвта шумеше в главата ѝ. Господи, каква чест! Каква чест! Да можеха да я зърнат отнякъде Кютучева и Мустакова! Какво знаеха те? Жалки провинциалистки! Ето, че ТЯ върви до мен, обляга се на ръката ми, говори с мен – самата английска кралица! Чувате ли? Виждате ли? Разбирате ли?”

За автора

Авторът е работил като аташе по културните въпроси в посолството ни в Лондон

За книгата

По книгата е създадена една от най-успешните съвременни филмови комедии

Втори цитат:

"- Това е Анна Вертова. Тя е внучка на министъра на икономическото развитие – каза баща му. – Ти май си падаш по това момиче, а? – шеговито го попита баща му.

- Не – делово отвърна момчето, погледна към земята и се изчерви. - Просто ми беше интересно да се запозная с нея… Забранено ли е? Стори ми се, че и тя иска, но един човек ни попречи…

- За съжаление е забранено, Борис – малко по-сериозно отвърна Апостол. – Не се занимавай с тези хора.”

За автора

Авторът е потомък на министър-председателя на България от 1981 до 1986 г.

За книгата

Това е първата книга на автора

Ако сте познали книгата изпратете коя е заедно с трите имена и телефона си на e-mail: [email protected], отдел "Заемна” и по телефона. Краен срок 18 април 2012 г.

Чрез жребий ще бъдат определени трима победители, познали всички отговори. Наградата е ваучер на стойност 50 лв. за закупуване на книги.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар