Вход | Регистрация

Ще отчитаме европроектите само по електронен път

По същия начин ще се правят и всички междинни, годишни и окончателни доклади

Ще отчитаме европроектите само по електронен път
Снимка: sxc.hu

Цялостната обработка на документи по проекти с европейско финансиране вече ще се осъществява по електронен път. Това става ясно от съобщение на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, цитирано от БТА.

Бенефициентите по оперативни програми ще могат да се отчитат чрез Модула за електронни услуги в Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН).

Те ще имат възможност да подават по този начин и всички междинни, годишни и окончателни доклади по проектите си, както и съответните отчетни документи. На практика това увеличава времето, с което кандидатите и бенефициентите разполагат, както за подаване, така и за отчитане на проекти, тъй като не е необходимо да се съобразяват с работното време на администрацията.

Електронните услуги в ИСУН могат да се използват от кандидатите и бенефициентите по оперативни програми "Регионално развитие", "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", "Транспорт", "Околна среда", "Развитие на човешките ресурси", "Административен капацитет" и "Техническа помощ".

Очаква се до края на годината повечето от тях да преминат изцяло към електронен обмен на документи.



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар