Вход | Регистрация

Трявна търси кадри по новата схема „Развитие” на ОП „Развитие на човешките ресурси”

Трявна търси кадри по новата схема „Развитие” на ОП „Развитие на човешките ресурси”

От 19 юли във филиала на бюрото по труда в Трявна започна набирането на заявления по новата схема „Развитие” – Проект “Нов избор – развитие и реализация” на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съобщават от Община Трявна. Схемата извежда на преден план инвестирането в човешкия капитал чрез конкретни дейности по придобиване на нови и разширяване на съществуващи знания и умения, с осигурена последваща заетост на преминалите квалификационното обучение.

По заявка на Община Трявна са обявени 40 места, като безработните ще се обучават по специалност „Помощник пътен строител”. След завършването на курса обучаващите ще придобият първа квалификационна степен и ще получат съответното свидетелство.

Освен Общината, една заявка за пет работни места по схемата е подала и фирма „Даника - 13” ЕООД - Трявна. В този случай шест безработни лица ще преминат квалификационен курс за „Сервитьор-барман”.

Всяко лице, което иска да бъде включено в обучителния курс, трябва да отговаря на определени условия: да е съкратен след 1 ноември 2008 г.; да е на възраст над 50 г. или до 28 г., трайно безработен и др. Обучителните курсове ще се провеждат в Трявна, като всяко едно лице има право да си избере обучаващата организация. Безработните, които редовно посещават курсовете, ще получават стипендия от по 8 лв. на ден, ще бъдат осребрявани и разходите за билети, ако не са жители на Трявна. След завършване на обучението работодателят наема безработните за срок от 9 до 12 месеца. Процедурата за набиране на заявки е отворена за всички работодатели.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар