Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Еленски майстори рекламираха български занаяти в Гърция

Водеща страна в международния икономически проект е Латвия, а партньори са й Португалия, Холандия, Гърция, Испания и България

Еленски майстори рекламираха български занаяти в Гърция
Община Елена

Евдокия Уколова – гл. експерт "Проекти за икономическо развитие" в общинска администрация Елена и Милчо Бонев – майстор дърворезбар, представиха община Елена на Международна конференция на тема ”Маркетниг и реклама на занаятите” в община Пангео, Гърция.

Събитието, което се проведе в дните 18 - 19 март 2014 г., е част от дейностите по партньорски проект на Регионално сдружение на общините "Централна стара планина". Проектът е "Регионално сътрудничество за развитие на занаятите”, чиято цел е да укрепи занаятчийството и да го превърне в значим икономически сектор за участващите региони.

Водеща страна в проекта е Латвия, а нейни партньори са Португалия, Холандия, Гърция, Испания и България.

1232404

Добрата практика споделена от община Елена бе на тема "Община Елена, Местен съвет по туризъм и занаятчии – заедно в рекламата, заедно в успеха”. Чрез нея участниците в конференцията се запознаха с Възрожденска Елена, със занаятите, с работата на майсторите занаятчии и с успешната реклама на региона, водеща до насърчаване развитието на туризма.

В първия ден от конференцията бе представена добра практика от Малайзия на тема "Ценностите на културно историческото наследство и създаване на разкази (истории) като част от маркетингова стратегия”. Еленската група работи в екип с дизайнера Гонзало Леандро от Кашкай, Португалия, чиято обща задача бе да бъде картографирано миналото и неговите ценности, да бъде избрано нещо ценно, което да се пренесе в съвремието.

Еленчани представиха Часовниковата кула, а майсторът дърворезбар я въплати в съвремието чрез изработката й върху ключодържател и колие. Еленската група получи заслужени адмирации за добре представената си задача.

1232406

На втория ден представителите на град Елена присъстваха на конференцията в Елефтерополи, открита от кмета на община Пангео Василиос Хулогис. Всяка от държавите участници презентира своите занаяти, като България се представи със занаятите от градовете Елена и Габрово. Разработките на българските градове бяха съпроводени и с демонстрации, които силно впечатлиха участниците в конференцията.

По време на конференцията всички участници получиха сувенири, изработен на място от майстора дърворезбар Милчо Бонев.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар