Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Благотворителен бал събра 16 647 лева

Благотворителен бал събра 16 647 лева
Снимка: sxc.hu

Под патронажа на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков се проведе коледен благотворителен бал, на който се събраха средства за закупуване на апарат за дихателна реанимация на деца, нужен за Клиниката по детски болести на Университетската болница "Д-р Георги Странски”.

Благодарение на десетки добри сърца беше събрана сумата от 16 647 лв., която ще отиде за купуването на жизненоважната за малчуганите апаратура. В Кликината се лекуват деца от областите Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

"Коледа е един от най-светлите и чисти християнски празници, на който семейството се събира и с надежда посреща Рождество Христово,  но и предстоящата година. На този празник семействата се обръщат към децата, защото те са бъдещето и за тях живеем ние", каза кметът д-р Стойков в началото на благотворителната вечер.

Средствата от каузата тази година ще се използват за купуване на апарат за изкуствена белодробна вентилация за нуждите на Клиниката по детски болести. Годишно в нея се лекуват над 3000 дечица от няколко области. Малките пациенти, които преминават през клиниката, са от новородени до 18-годишни младежи.

Липсва единствено апарат за изкуствена белодробна вентилация при деца с тежки белодробни заболявания, състояния на влошено дишане, при коми, менигоенцефалити, кръвоизливи  и тумори. За успешното лечение са важни, както отличната подготовка на специалистите, така и качеството на медицинската апаратура”, каза д-р Наташа Манева, която е изпълнителен директор на УМБАЛ "Д-р Георги Странски”.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: в-к "Посоки"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар