Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Възрожденски и патриотични песни огласят Плевен

Празникът на възрожденската песен ще се проведе за 20-и път по повод 134-та годишнина от Плевенската епопея

Възрожденски и патриотични песни огласят Плевен
Снимка: Булфото

Двадесети Празник на възрожденската и патриотичната песен ще се състои на 9 декември / петък / от 16,30 часа в зала " Катя Попова". Повод е Денят за признателност на плевенчани към загиналите за освобождението му по време на Руско-турската война, отбелязван на 10 декември.

Две хорови формации при НЧ "Цветан Спасов" ще пробудят патриотичните чувства на плевенчани с незабравими български песни за свободата на България. Камерен хор "Емил Димитров" с диригент Димитър Занов и корепетитор Красимира Борисова и Фолклорна формация " Бисери" с художествен ръководител Борислав Лазаров ще се изявят на сцената.

Към градския празник ще се присъединят Фамилия Чапанови, Хор на учителките "Емилия Банчева" от Читалище "Извор" с диригент  Борислав Лазаров и Хор "Росна китка" с диригент Христо Тотев от Читалище "Изгрев 26" в село Върбица.

Хор "Звъника" към Центъра за работа с деца в Плевен ще открият по традиция събитието, което е част от програмата на Община Плевен за отбелязване 134-та годишнина от Плевенската епопея.

Идеята за организирането на Празника на възрожденската и патриотична песен е на секретаря на НЧ "Цветан Спасов" Пламен  Николов.
______________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар