Има го, елексирът на подмладяването!
Направен е по изследването на акад. Борис Болотов за ферментацията на лечебните растения и доразработен от билкаря Емил Елмазов
Има го! Елексирът на подмладяването!
Днес той бе представен от билкаря Емил Елмазов по време на III-я фестивал на лимеца и здравословните храни във Велико Търново.
Направен е по изследването на акад. Борис Болотов за ферментацията на лечебните растения и доразработен от Елмазов. Съдържанието е само суроватка от мляко, тръстикова захар, сметана и билка.
"Решихме да обогатим теорията на академика. Изследвахме енергийната същност на лимеца. Оказа се, че тя е по-висока от енергийната същност на много други растения. Всъщност ферментацията има силно значения за човешкия организъм, особено ако е от лечебни растения. Тя задейства отделянето на стомашната киселина, която унищожава болните и стари клетки. Това подмладява организма. С елексира помагаме на цялата пречистваща система на организма. Това е храна за нашия бактериален развъдник", казва с усмивка Елмазов.
Направил е дори снимка с кирлианова фотография на 14-дневен покълнал стрък от лимец. За да се види добре енергийният заряд на растението.
Неслучайно нашите деди са правили консерви със зелени домати, зеле, оцет, крушовина. В тях киселите бактерии са работили в името на здравето на човек, допълва още билкарят и раздава на всички от публиката да опитат от чудодейната напитка.
Ето и рецептата за елексира:
Минималното количество, което може да се направи е в 3-литров буркан. В него се налива суроватка, произведена от кисело мляко или извара, от чисто мляко и около чаша ситро нарязани стръкчета прясна билка. Добавя се една лъжичка сметана от каймака на варено мляко и една лъжичка захар, тръстикова.
Тази смес остава непокрита за 14 дни, на стайна температура. Ако се появи плесен /само ако билката не е расла на чисто място се появява - б.а./ може да се отстрани внимателно. Прецежда се. Пие се по 100 грама сутрин и вечер на гладно. Това е препоръчителната профилактична доза. Възстановява лигавицата на червата, изчиства черния дроб.
Елмазов, който е председател на Съюза на билкарите е горд и с още един факт. Че от половин декар през 1998 година, през 2014 г. нивите засети с лимец у нас са вече 100 000 дка. Зърното е чисто, екологично, без химия. За разлика от пшеницата, която бе третирана многократно заради обилните валежи преди жътвата.
Добрата новина е, че повече от 2 000 магазинчета у нас продават лимец. И вече няма някой, който да е искал да си купи лимец и да не може да го стори.
Още снимки в НАШАТА ФОТОГАЛЕРИЯ.