Вход | Регистрация
Плевен 21°C

ПГЧЕ-Плевен - единствена в страната с два проекта по "Коменски"

Реализацията е в рамките на един конкурсен период

ПГЧЕ-Плевен - единствена в страната с два проекта по "Коменски"
ПГЧЕ - Плевен

За трета година Плевенската езикова гимназия е в центъра на Европейски проект по програма "Учене за цял живот" и е единствената в страната, която в рамките на един конкурсен период има две одобрени идеи по програма "Коменски".

Новата инициатива, по която екип на Езикова гимназия започва работа, заедно с приятели и партньори от различни държави, е "Млади европейци – заедно за едно по-добро бъдеще".

В новото партньорство са включени осем училища, като целта е учениците да изучват мястото на Европа в света – как да бъдат европейци, носейки сходствата и различията на своята културна и природна среда, което помага за отпадането на границите, как Европа е повлияла на природната и културна среда на света и как държавите и континентите са свързани един с друг.

"В първите две години учениците изучиха и сравниха тяхната природна и културна среда на регионално и на национално ниво. Това им помогна да създадат "европейски продукти", вдъхновени от националните им различия, за да определят "европейската специфичност".

Изучиха как, чрез анализиране на сходствата и различията на техните страни и езици, могат да се обединят в обща европейска идентичност. В центъра на проекта са информационните технологии, а темите и дейностите отговарят на училищните програми и покриват по-голяма част от предметите, изучавани в училищата-партньори в Италия, Англия и Франция", информира международният координатор по проекта Марияна Крачунова.

_______________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 



 



ГПЧЕ - Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар