Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Билетите за БДЖ няма да поскъпват до есента

Билетите за БДЖ няма да поскъпват до есента
Снимка: Булфото

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви днес, че билетите за влаковете няма да се повишават поне до септември-октомври.

Дотогава ще бъде изготен анализ, който ще вземе предвид новите цени на тока и горивата. След това ще се излезе с решение колко и кога да бъде увеличена цената, каза още той.

Проблемите на двете компании в БДЖ не могат да се решат без външно финансиране, защото дълговете възлизат на близо 800 милиона лева. Ивайло Московски се надява служителите от дружеството да си получат заплатите и министърът на финансите да не допусне да се случи обратното във връзка със спряната субсидия на БДЖ.

Във връзка с приватизацията на "Товарни превози" Московски каза, че ще стратира нова процедура с едно ниво занижени критерии, за да може да се появи реален инвеститор.

"Но това бих отвърнал на опозицията, че дори и да се забавим с месец-два с нова процедура, ние показахме и доказахме, че действително залагаме на високи критерии и никой няма право да ни обвинява, че искаме да подаряваме на компанията".

Има интерес от две чуждестранни компании, които вече са си наели консултанти. В момента те проучват възможностите за развитие в България,  това каза председателя на Асоциацията на железопътните превозвачи Симеон Ананиев.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



http://www.regnews.net
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар