Килифаревско вино на форум в САЩ
Осем от най-големите български фирми в лозаро-винарската промишленост представят своя продукция на български щанд в хранително изложение в Чикаго. Това е 94-тото издание на най-големия форум в областта на хранително-вкусовата промишленост.
България за пръв път взима участие в със свой собствен щанд. Осем от най-големите наши фирми в лозаро-винарската промишленост представят своя продукция пред американците. С най-класните си марки бели и червени в Чикаго участват Катаржина естейт, Eдоардо Миролио, Bulgarian Heritage – Изба Килифарево и Карабунар, Шато Бургозоне, Domaine Boyar, Винпром Ямбол, Винзавод Асеновград, Aнжелус естейт. Събитието е организирано от Националната ресторантьорска асоциация на САЩ – NRA Restaurant Hotel-Motel Show 2013.
Министерство на земеделието и храните съдейства за организацията на българското представяне.
Изложението се провежда от 18 до 21 май. Всяка година повече от 60 000 професионалисти и 2 000 любители от 50-тe американски щати и от над 100 страни по света се събират в Чикаго. В продължение на четири дни те обсъждат и задават световните тенденции в бързото и качествено обслужване .
Източник: Министерство на земеделието и храните