Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Над милион похарчи Русе за подземна дигитална карта

Реализирането на проекта ще дава информация за стария град и незаконни строителства, и ще пести пари

Над милион похарчи Русе за подземна дигитална карта
Снимка: Север.бг

1 012 305 лева са изразходвани за 2011 г. в Русе по проект "Разработване на дигитална подземна карта и географска информационна база данни за подземната публична инфраструтура в град Русе".
Проектът бе спечелен от Общината, която съфинансира със 170 128 лв. европейската субсидия от 842 177 лева.

Приключването на проекта бе определено за април м.г., но по обективни причини стартирането му закъсня. Предвидените дейности включваха подземно сканиране на целия град на площ от 1.8 млн. м2 с предоставяне на цифрова визаулизация на подземната публична инфраструктура и геодезично сондиране. Осем общински експерта бяха обучени за работа с новото оборудване и ГИС софтуер.

Ползата от реализирането на проекта ще позволи по-малко аварии и късане на газопроводи при копане за ВиК-мрежи, като това ще пести много пари. Освен това наяве ще излязат малко известни данни за старата част на дунавския град. Още един плюс на проекта е установяването на незаконни съоръжения или такива, съществуващи в нарушение на ТСУ други нормативни актове, за които, след потвърждаването им, ще бъдат взети мерки от експертите по незаконно строителство.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар