Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Отново е на ход "Ангелска елха"

Основната цел на кампанията е насърчаването на близките семейни взаимоотношения между лишените от свобода от затворите в България и техните деца и семейства

Отново е на ход "Ангелска елха"
bg-patriarshia.bg

Стартира проектът "Ангелска елха" в цялата страна.

Основната му цел е насърчаването на близките семейни взаимоотношения между лишените от свобода от затворите в България и техните деца и семейства. Акцията е на Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода и разчита изцяло на подкрепата на дарители и доброволци.

Тази година Дружеството си е поставило за цел да обхване затворите в Белене, София, Сливен, Враца и Стара Загора.

В кампанията може да се включи всеки, като дари: детски дрешки, играчки, книжки, пособия за рисуване, пъзели, тетрадки и други материали, подходящи за подарък на деца от 0-18 години. Организаторите се нуждаят и от опаковъчна хартия (цветна и амбалажна), от картонени кутии и кашончета (всички размери), както и от помощ за опаковане, разпращане и лично поднасяне на подаръците.

Елица Маркова е национален координатор на кампанията. Всеки, който иска да получи повече информация или иска да помогне може да се свърже с нея на тел: 0883 333 693 или да пише на e-mail: [email protected]

Кампанията "Ангелска елха" е на Prison Fellowship International (PFI). Осъществявява се в България от 1999 г. Реализира се изцяло от православни християни - чрез Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода. Това Дружество работи у нас още от 1992 г. Негов председател, както и на PFI за Европа и Централна Азия е прот. Николай Георгиев.

<< Sever.bg във Facebook >>



bg-patriarshia.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар