Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Пътищата в Габровско и Плевенско са проходими при зимни условия

Обилният снеговалеж и навяванията затрудняват работата на почистващата техника

Пътищата в Габровско и Плевенско са проходими при зимни условия
Снимка: Булфото

Видимостта по всички пътища в Габровска област е силно ограничена заради обилния снеговалеж. По високите места ситуацията е допълнително усложнена, тъй като духа силен вятър, който е натрупал големи преспи. Всички 38 машини, които са на разположение на снегопочистващите фирми, обработват пътната мрежа от 2 часа през нощта. Почистването на шосетата е изключително затруднено заради обилните валежи, тъй като почти веднага след преминаването на техниката започва натрупването на нов сняг.

Въпреки трудностите пътищата засега са проходими при зимни условия. Температурите на Шипка и в местността Узана около 4 часа през нощта бяха съответно минус 15 и минус 16 градуса. В Габрово в 8 сутринта термометрите показваха минус 9,9 градуса.

На отделни места обилният снеговалеж е причинил падането на дървета и клони, които своевременно се отстраняват. От местната администрация съветват гражданите да се съобразяват с усложената пътна обстановка и да не предприемат пътувания, които не са абсолютно наложителни. Ако все пак това е неотложно, от МВР препоръчват да се проучи внимателно състоянието на пътищата и прогнозата за времето.

Общинската администрация в Габрово апелира гражданите да се съобразяват къде паркират, за да не пречат на снегопочистващата и сметосъбиращата техника да изпълнява задълженията си. Това се отнася с особена сила за крайните спирки, на които автобусите обръщат.

В Плевенско пък е затворен за движение единствено участъкът между селата Въбел и Лозица. Остава в сила и ограничението за движение на тежкотоварни автомобили, които пътуват за София, на територията на областта. Тези превозни средства биват отклонявани на изградени за целта постове на първокласния път. Въпреки усложнената зимна обстановка, транспортните артерии в региона са проходими.

Няма и информация за населени места на територията на областта, които са останали без ток и вода.

______________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар