Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Раздават хранителни помощи в Червенобрежко

Раздават хранителни помощи в Червенобрежко
Община Червен бряг

Община Червен бряг е готова да стартира от днес, 1 октомври, разпределянето на хранителните продукти, пристигнали от Европейския съюз в населените селища на общината. Хранителните продукти са 60 536,05 кг.

От 7 до 25 октомври в пунктовете на червения кръст в общината започва раздаването на храните от този транш на интервенционните запаси на ЕС за най-нуждаещите се лица в Червенобрежко.

С право на помощ са 601 души от Червен бряг и 2 407 от остналите селища на общината. Това са хората, на които са отпуснати целеви помощи за отопление за последния сезон, в т.ч. и на лица, на които им е отказана такава помощ, но дохода им не надвишава официално определената линия на бедност, както и на майки, получавали помощи за отглеждане на деца до 1 г. и на такива с увреждания. В списъка влизат и тези семействата, получили през предходната календарна година еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година, лица, полагащи грижи за хора с увреждания, участвали през 2012 г. в дейност "Личен асистент" по Националната програма "Асистенти на хора с увреждания", лица, подпомогнати през предходната година с еднократна помощ и ветерани от войните, чийто доход не надвишава линията на бедност.

Всички те ще получат по 25,150 кг.  хранителни продукти: 3 кг. ориз, 4 кг. брашно, 5 кг. захар, 5 л. олио, по пакет боб, по два леща, по 2 кг. конфитюр и 1,5 кг. мед и още по 2 кутии с вафли.

Програмата се изпълнява успешно у нас вече пет поредни години, през които в страната бяха раздадени общо 54 485 206 кг. храни и хранителни продукти на стойност 89 360 480 лв., като са подпомогнати общо над 1 284 206 души. Нейните цели са да бъдат подпомогнати чрез безплатно раздаване на храни най-нуждаещите се хора като част от социалната политика на Европейския съюз, както и да бъдат реализирани неизползваните интервенционни запаси от земеделски продукти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар