Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Фондация набира доброволци

Те ще бъдат включени в кампания за превенция на СПИН

Фондация набира доброволци
Снимка: Thinkstock/Guliver

Екипът на Фондация "Социални и здравни алтернативи" - психолог, здравни и социални работници, набира доброволци за ХИВ/СПИН в Плевен. Желаещите да се включат трябва задължително да се на възраст между 18 и 29 години. Обучението ще бъде в рамките на проекта "ДА-Доброволческа акция за превенция разпространението на ХИВ/СПИН".

Днес, набирането на доброволци ще започне от XII "а" клас на СОУ" Стоян Заимов" в Плевен. Всички, които имат желание да се включат в обучението може да се запишат и на сайта на проекта http://dobrovolci.info.

След достигане на бройката от 20 доброволци, те ще бъдат обучавани през декември и януари за превенцията на ХИВ/СПИН. Занятията ще бъдат водени от екип на фондацията и от специалисти – вирусолози. След това през февруари – април ще се проведат информационни кампании и обучения от обучените доброволци.

"Целта ни е от една страна популяризиране на ценностите на доброволчеството, а от друга – обучение на млади хора и всички заинтересовани страни за превенция разпространението на ХИВ/СПИН", обясни ръководителя на екипа Чавдар Мирчев. Предвидено е в проекта да се включат минимум 100 младежи от Плевен, които да вземат участие в обученията. Така доброволците ще придобият знания за превенция разпространението на ХИВ.

Проектът ще продължи до май 2014 година.

<< Sever.bg във Facebook >>



dobrovolci.info
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар