Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Цецка Цачева открива ремонта на пътя Плевен – Ловеч

Председателят на НС и двама министри ще присъстват на церемонията

Цецка Цачева открива ремонта на пътя Плевен – Ловеч
Снимка: Булфото

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще бъдат сред официалните лица по време на откриването на рехабилитацията на пътя "Плевен – Ловеч". Церемонията ще се състои утре в 14:30 часа на кръстовището до Басейнова дирекция в Плевен.

Участъкът, който е предвиден за ремонт, е с дължина 10, 106 км, а общата стойност на проекта е в размер на 9 788 245 лева. Рехабилитацията се финансира от Европейския фонд чрез оперативна програма "Регионално развитие" 2007 -2013 година.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени от "Пътинженеринг – М" АД, а строителният надзор е поверен на "Трансконсулт-БГ" ООД. Според предварителните планове работата по участъка трябва да приключат през пролетта на следващата година.

Очакванията на правителството и местната администрация са рехабилитацията на пътя между двата областни града да подобри местната и регионална достъпност, да стимулира икономическата активност на населението от района и да създаде благоприятни условия за стопанска и търговска дейност.

Републиканският път II-35 е най-важната транспортна артерия, свързваща Плевен с област Ловеч и Южна България. Той представлява част от коридора Никопол – Плевен – Троян – Южна България. След изграждането на фериботния комплекс "Никопол – Турну Мъгуреле" пътят ще стане още по-важен от логистична гледна точка.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар