Вход | Регистрация
Плевен 21°C

"Аз, в един вълшебен град"

"Аз, в един вълшебен град"
Снимка: Север.бг

Общо 236 деца и ученици от детските градини и училища във Велико Търново взеха участие в детския конкурс за рисунка "Аз, в един вълшебен град". Като най-многобройни бяха участниците на възраст от 4 до 6 години.

Вчера бе открита изложба с детските рисунки в Изложбени зали "Рафаел Михайлов", която ще остане там и ще може да бъде разгледана до 9 април.

Конкурсът се провежда за втора поредна година и се организира от Общински детски комплекс - Велико Търново и е под патронажа на кмета на общината Даниел Панов.

Децата бяха оценявани от компетентно жури, съставено от художници и експерти в областта на изобразителното изкуство - Светозара Христова, Анна Павлова, Елеонора Христова.

Най-прекрасните произведения, макар всички малко или много да са такива, са избрани по следните критерий - композиционни умения, оригиналност, въображение, техническо изпълнение, пространственост и използвани материали.

Децата се конкурираха в четири категории: I - деца в предучилищна възраст, II - деца в началните класове, III - деца от 5-и до 8-и клас, IV - деца със специални образователни потребности.

В първата възрастова група бяха отличени две деца за първото място, поради големия брой участници - Теодор Рабчев на 5 г. от ОДЗ "Ален мак" и Ева Захариева на 6 г. от ЦДГ "Евгения Кисимова".

Във втора възрастова група първото място бе за Калина Тодорова от 2-и клас от Школа по изобразително и приложно изкуство към ОДК - Велико Търново.

В трета  възрастова група първото място бе за Владимир Цветанов на 13 години от ОУ "Петко Р. Славейков".

Поощтрителн награда за най-добра екипна композиция получиха 2-и "А" клас на ОУ "Димитър Благоев" с ръководител Людмила Тодорова.

Специални награди бяха присъдени и на Александър Ангелов, 1-ви клас в ОУ "Петко Р. Славейков" за най-експресивна творба; Габриела Минчева ма 6 год. от ОДЗ "Ален мак" за най-живописна композиция; Габриела Лазарова на 4 год. от ОДЗ "Ален мак" за най-оригинално произведение; Анита Мучукова на 6 год. от ОДЗ "Ален мак" за най-разнообразна техника; Нели Гюлчева в 3-и клас от Школа по изобразително и приложно изкуство към ОДК - Велико Търново.

Бяха раздадени над 40 поощтрителни награди на деца от почти всички училища и детски градини. Материалните награди - плюшени играчки и материали за рисуване, са осигурени от Дирекция "Образование, младежка дейност и спорт". Всички отличени деца са получили и грамоти от Общински детски комплекс - Велико Търново.

За добрата си педагогическа дейност са наградени и преподавателите по изобразително изкуство - Борислав Нешев от ОУ "Петко Р. Славейков", Сребрина Лакова от СОУ "Емилиян Станев", Галина Стоянова от ОДЗ "Ален мак", Гергана Пенова от Дневния център за деца с увреждания, Людмила Тодорова от ОУ "Димитър Благоев".

Директорът на ОДК - Велико Търново Анелия Пейчева сподели за Север.бг, че се надява да превърне провеждането на конкурса в традиция.

Вижте в нашата фотогалерия и част от прекрасните и цветни детски рисунки от конкурса "Аз, в един вълшебен град".

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар