Вход | Регистрация
Плевен 21°C

5000 лева за Ученическите игрив Червен бряг

5000 лева за Ученическите игрив Червен бряг
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всички 13 училища на територията на община Червен бряг са подали заявки за участие в тазгодишните Ученически игри. За провеждането на игрите Община Червен бряг е заделила 5000 лева, с които покрива разходите на отборите.

Ученическите игри стартираха с турнир по футбол, в който се включиха ученици от 5-7 клас, съобщават на сайта на Общината.  В двубоите  СОУ "Д-р П. Берон” - Червен бряг срещу ОУ "Ал. Константинов” - Червен бряг и ОУ "Отец Паисий” - с. Радомирци срещу ОУ "Христо Ботев” - с. Глава с убедителна победа с 11:0 е отборът на СОУ "Д-р П. Берон” и отборът на ОУ "Отец Паисий” с резултат 8:1. Двата отбора продължават в надпреварата за първенец по футбол в Общината. Следващите срещи ще се проведат на 26 и 28 ноември.

Останалите състезания по видовете спорт ще се проведат след завършване на турнирите по футбол. Спортовете заложени в програмата на общинския етап са седем: баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, шахмат и бадминтон. Учениците са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момичета и момчета.

По регламент Общинският кръг в седемте вида спорт следва да бъде проведен до края на месец февруари, когато ще бъдат излъчени и победителите в различните видове спорт. Те ще представят общината в Областния кръг в Плевен.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар