Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Плевенски лекоатлети спечелиха заслужено на Държавно първенство

Състезателите покриха нормативи за световно участие

Плевенски лекоатлети спечелиха заслужено на Държавно първенство
Снимка: Булфото

Златен медал от държавно първенство спечели плевенската лекоатлетка Рената Петкова. Тя и нейни съотборници от СКЛА Спартак участваха в индивидуална надпревара за юноши и девойки старша възраст в София.

Рената надви конкуренцията и при старша възраст, като заслужено спечели на диск с 40,03 метра. Гюллето пък бе изтласкано на 12,45 метра и донесе на състезателката бронзово отличие.

На първенството лекоатлетите от плевенския клуб спечелиха още три сребърни и един бронзов медал.

Вероника Попова завоюва среброто в дисциплината "хвърляне на чук". Титлата на копие спечели Вержиния Милашка, която е спортист номер едно на Плевен за 2010 г. Тихомир Иванов зае второ място и сребърен медал в скока на височина с преодолените 203 см, като само три не му достигнаха за титлата. Той обаче покри норматива за световно първенство.

Единственият бронзов медал за плевенския клуб завоюва Катя Иванова в бягането на 110 метра с препятствия с резултат 15,82 секунди.

Трима юноши от СКЛА Спартак участваха в скока на дължина. Най-добър бе резултатът на Даниел Анков - той се класира на девето място с резултат  6,55 м. С две позиции зад него е Павлин Димитров (6,36 м), а 13-и е Пиер Лалев с 6,24 м.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар