Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Плевенчанка е сред фаворитите за спортни Миски

Плевенчанка е сред фаворитите за спортни Миски
Refresh PR

19-годишната почитателка на волейбола Тереза Райкова от Плевен е сред финалистките в конкурса Мис "Национален отбор". По думите й винаги е искала да бъде част от нещо значимо и затова участва в конкурса.

След национален кастинг, в който взеха участие 784 момичета, само 17 се класираха за последния етап и вече се подготвят за големия финал в София.

Най-младите претендентки са на 18 години, а най-голямата на 27. Най-високата дама е 183 см., съответно най-ниската е 160 см. Всички момичета са с перфектни данни, но има и претендентка която е 66 килограма, както и такава която е едва 40 килограма.

 "Изборът ни не беше никак лек, защото момичетата, с които се срещнах през последните седмици бяха страхотни и за мен всички за победителки. Сега изборът ще е на журито ни, което за сега ще запазя в тайна, но е на много високо ниво. Както казах в началото – спортът ще избере своите талисмани", сподели Маги Вълчанова, създател на конкурса.

На 20 юни в пряко предаване по БНТ от 21:00 часа ще станата ясни първите три носителки на короните Мис "Национален отбор” - футбол, Мис "Национален отбор” - волейбол и Мис "Национален отбор” - баскетбол.

Титлата ще бъде дадена на онези момичета, което докажат в най-висока степен, че са достойни за нея.

След връчването й, нейните носителки ще започнат своята активна дейност, свързана с подкрепа на отборите, които представляват - ще пътуват заедно с тях на важни състезания, ще присъстват на домакинските им мачове и ще имат задължението да създават позитивни нагласи към тях в България.

Титлата ще се връчва за срок от две година, след което с нов конкурс ще бъдат избирани следващите носителки.

________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 1


1 Alexander Makedonski 15.06.2012 | 11:31
Хубаво е момичето :)