Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Нов туристически проект стартира в община Елена

Нов туристически проект стартира в община Елена
Снимка: Булфото

Проект "Онлайн пътеводител за екотуризъм” по регионална програма "Дунавски център по компетенциите" стартира през юли в община Елена, съобщиха от администрацията.

Основна цел на проекта е развитието на методология за съхранение на биоразнообразието в Дунавските региони на България и Румъния.

Бенефициент по проекта е Бизнес център за малки и средни предприятия – Русе, а негови партньори са община Елена и Асоциацията за екотуризъм в Румъния и Агенцията за развитие на човешки ресурси в Русе.

Стойността по проекта е 38 680 евро и е с продължителност 12 месеца.

Основните дейности по проектопредложението са създаване на модули за онлайн екотуристически пътеводител, тестване на пътеводителя и разпространение на добри практики.

Чрез създаването на онлайн екотуристически пътеводител и провеждането на самообучение на целевата група – собственици на къщи за гости, се цели увеличаване на осведомеността за защита на околната среда и проблемите на биоразнообразието, създаването на повече конкурентоспособни и устойчиви туристически продукти, увеличаване на местния капацитет за устойчиво управление на туризма, както и увеличаване на позитивните влияния на туризма върху околната среда, икономиката и културата в Дунавските региони на България и Румъния.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар