Вход | Регистрация
5 предложения от Каталози

Пребиха кученце в Лясковец

Пребиха кученце в Лясковец Фейсбук

За жестоко злодеяние, извършено срещу 8-9-месечно кученце алармираха в социалната мрежа активисти от Лясковец. Сигналът е получен в групата „Заедно срещу насилието над животни“.

Публикуваме историята без съкращения така, както я описват загрижените лясковчани:

„В центъра на градчето има шадраван. Кученцето влязло вътре в шадравана и тогава човек, работещ към Община Лясковец, решил, че кучето трябва да бъде пребито с колове за назидание, защото кучетата място в шадравана нямат !!! И после, след като го „убил”, баш биячът, и общински служител, изхвърлил кученцето в треволяка до близка тоалетна!”.

Кученцето все пак останало живо, макар и с множество травми – мозъчен кръвоизлив и избити зъби, без фрактури по тялото, но с кърлежи, „нависнали като гроздове по ушичките му“.

Според информацията на активистите, на този етап кученцето остава във ветеринарна клиника под наблюдение и третиране с медикаменти. Първите 24 часа са от особено значение за последващото състояние на животинчето!

Ако всичко приключи добре, за него ще се търси дом, макар и на първо време приемен. Надеждите на загрижените борци срещу насилието над животни обаче са свързани с намирането на любящи хора, които да се трогнат от историята на мъника и да му дадат постоянен подслон.  

Случаят раздели мненията на хората в групата "за" и "против" защитата на бездомни кучета. Всички обаче се обединиха около идеята, че е грехота да се пребива животно, без то да е проявило агресия към човека. Само че как точно законово да се уредят нещата така, че да удовлетворят всички, е работа на управниците.

<< Sever.bg във Facebook >>

 

 

 



Фейбук / Лясковец
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар