Вход | Регистрация

3 центъра от семеен тип за деца и младежи с увреждания

3 центъра от семеен тип за деца и младежи с увреждания
Снимка: Север.бг

Три центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания ще отворят врати през 2014 г. във Велико Търново.


Те се изграждат по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за деинституализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск” на ОП "Регионално развитие” по проект, спечелен от Общината в края на 2011 г. Два от центровете с капацитет по 14 места са разположени в кв. "Бузлуджа” на ул. "Иларион Драгостинов”. Третият е в кв. "Кольо Фичето” на ул. "Колония Товар”, също с капацитет за 14 потребители.


Общината ще предоставя социалната услуга не по-късно от 31 октомври 2014 г. в продължение на пет години. По-късно услугата ще функционира като държавно делегирана дейност, финансирана от държавния чрез общинския бюджет по стандарти и критерии за издръжка, определяни ежегодно с решение на Министерския съвет. За изпълнението на проекта Община Велико Търново ще  кандидатства по ОП "Развитие на човешките ресурси”, "Да не изоставим нито едно дете”.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар