Вход | Регистрация

210 млн. лв. не достигат на МВР

210 млн. лв. не достигат на МВР

Дефицитът в края на годината в бюджета на МВР може да достигне 210 млн. лв., прогнозира министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той подчерта, че заплатите на полицаите са гарантирани и опасност за тях няма. 

Част от недостига, в размер на 85 млн. лв., най-вероятно ще бъде компенсирана чрез преструктуриране в министерството, каза Вучков и коментира, че част от разходите на ведомството не са били предвидени в бюджета за тази година.

Основно "перо", което изразходва средства от бюджета на министерството, е миграционният проблем, който според министъра на вътрешните работи трябва да бъде решаван с пари извън тези, с които МВР разполага.

Днес Вучков представи състава на политическия кабинет на вътрешното ведомство. Той ще има трима заместници. Първият от тях - Красимир Ципов, ще е занимава с връзките на МВР с Народно събрание и с писането на закони. Филип Гунев, който запазва поста си от служебния кабинет, ще държи ресорите "Социално подпомагане" и "Международно сътрудничество". Третият заместик-министър -  Цвятко Георгиев, ще се грижи за бюджета на МВР и за обществните поръчки.

Сред основните приоритети на министерството Веселин Вучков очерта силният миграционен натиск и справяне с оогромния дефицит.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар