Вход | Регистрация

Без декларация по "Южен поток"

Премиерът Бойко Борисов все още няма официално писмено уведомление от руската страна за оттеглянето на проекта

Без декларация по "Южен поток"
Снимка: Булфото

Проектът "Южен поток" и днес е на дневен ред.

В парламента не беше приета декларация по предложение на БСП във връзка с проекта. Депутатите на ГЕРБ и част от "Патриотичния фронт" се въздържаха при гласуването. Против нея се обявиха от "Реформаторския блок". Така въпреки мнозинството "за", декларацията не беше приета.

Премиерът Бойко Борисов също се надяваше на обща позиция, която ще е важна за разговорите. Той все още няма официално писмено уведомление от руската страна за оттеглянето на проекта и призова за конструктивни разговори. Според него, ако договорът по проекта е изгоден, защо да не бъде спасен, съобщава БНР. 

"Южен поток" мина през етапи, в които, включително и сегашното правителство, не можем да се доберем до договорите. На нас все още не ни се дават. И аз бих помолил парламента да ни възложи, ако трябва силово да ги вземем, за да мога да ви информирам какво пише в тези договори. Никой от вас преждеуправляващите  и от нас не е прочел цифра колко България ще спечели от "Южен поток" и откога. Ще настоявам от ЕК да чуя Гърция ще строи ли, ще ни дава ли тази газ, в съответствие с Третия пакет на Брюксел", посочи Борисов. 

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар