Вход | Регистрация

Бюджет 2014 - приет на второ четене

По думите на финансовия министър той е направен с грижа за хората

Бюджет 2014 - приет на второ четене
Снимка: sxc.hu

След извънредни заседания народните представители приеха Бюджет 2014 на второ четене. Финансовият министър Петър Чобанов определи Бюджет 2014 като социален - рестартира икономиката и е насочен към ускоряването на икономическия растеж. Той се надява президентът Росен Плевнелиев да не наложи вето по текстовете от бюджета.

С 1 лев беше намалена субсидията за всеки получен глас на избори, която държавата дава на партиите.

От следващата година се въвежда данъчно облекчение за доходите от трудово възнаграждение в размер на минималната заплата от 340 лева. В доходите няма да се включват допълнителното месечно възнаграждение за професионален стаж и професионален опит.

Бюджетът за 2014-а година е направен с грижа за хората, подчерта Чобанов.

Това ще е един добър бюджет, който налага нови практики, ориентирани към по-ефективното изразходване на публичния ресурс. Това е бюджет, за който може да се обобщи, че е направен с грижа за хората, смята Чобанов.

Цялата печалба, която реализират болниците с държавно участие, ще остава в лечебните заведения, това решиха депутатите по предложение на БСП.

Цялата печалба, която реализират болниците с държавно участие ще остава в тези търговски дружества. Това е една стъпка, която е изключително важна за болниците, защото по този начин те ще имат възможност да инвестират в оборудване в апаратура и да повишат качеството на здравната дейност, обясни Манолова.

Финансовият министър Петър Чобанов също подкрепи предложението, тъй като разпоредбата да се отнема част от печалбата на болниците в полза на бюджета досега изобщо не е действала и финансовото министерство даде съгласие тя да отпадне.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар