Вход | Регистрация

Имаме правителство!

Имаме правителство!
Снимка: Булфото

Бойко Борисов е новия министър - председател.

Подкрепата си дадоха 149 от депутатите, а 85 бяха "против". Въздържали се нямаше. Срещу новия премиер гласуваха само групите на БСП, ДПС и "Атака", както и двама депутати от Патриотичния фронт.

Съставът на новия кабинет подкрепиха 136 депутати, против бяха 97,  един се въздържа, съобщи БНР.

Депутатите подкрепиха и структурата на Министерския съвет на България като "за" гласуваха 144 народни представители, а "против" бяха 83. Един народен представител се въздържа. Преди гласуването представители на всички парламентарни групи посочиха своите аргументи за решението си да подкрепят или не новите управляващи.

Бойко Борисов ще има четирима заместници. Румяна Бъчварова става заместник-министър председател по коалиционната и административните политики. Заместник-министър по координация на европейските политики и институционалните въпроси е Меглена Кунева, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика ще бъде Томислав Дончев, а вицепремиер по демографската и социалната политика ще бъде Ивайло Калфин.

Всички новоизбрани министри в новият кабинет се заклеха след повече от 3 часа дебати в пленарна зала. След това прозвуча химна на България, последван от този на Европейския съюз.

Борисов ще управлява като премиер за втори път, след като партията му и Реформаторският блок подписаха коалиционно споразумение за съставяне на правителство. С АБВ Борисов подписа декларация за партньорство, а Патриотичният фронт декларира готовност за парламентарна подкрепа към новото правителство.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар