Вход | Регистрация

Липса на кворум прекрати заседанието на парламента

Липса на кворум прекрати заседанието на парламента
Снимка: Булфото

Народното събрание и днес няма да работи поради липса на кворум и извънредното заседание за Изборния кодекс няма да се проведе.

Регистрация в електронната система в 11.25 ч. показа, че в залата има 109 души и председателстващият заседанието зам.-председател Алиосман Имамов (ДПС) го прекрати.

В началото на днешното заседание на парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска от трибуната да бъде прочетена декларация, осъждаща петъчното изказване на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Председателстващата заседанието Мая Манолова отказа, като се аргументира с правилника на Народното събрание. По думите й това може да стане на следващото редовно заседание в сряда.

Заради отказа "Атака", а след като започнаха да гледат Изборния кодекс и депутатите на ГЕРБ напуснаха заседанието. След 30-минутна почивка заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов поиска проверка чрез регистрация с електронната система на НС.

Ново извънредно заседание е насрочено за утре от 10.00 часа.

Минути след това "Атака" внесе в деловодството на Народното събрание проекта си за декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов.

В мотивите се посочва, че депутатът от ДПС е направил "безпрецедентни изказвания, които са пример за говорене с езика на омразата, екстремизъм и антибългарска позиция".

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар