Вход | Регистрация

Орешарски и Манолова се срещнаха с протестиращи

Орешарски и Манолова се срещнаха с протестиращи
Снимка: БТА

23 неправителствени организации отказаха да се срещнат с министър-председателя Пламен Орешарски днес, преди да бъде изпълнено искането за открита процедура в избора на началник на ДАНС, съобщи БНР.

В опит да успокои общественото напрежение той покани неправителствени организации, подписали петицията против назначаването на Делян Пеевски, за среща. Те обаче отказаха, за да поставят на дневен ред исканията си.

В същото време премиерът все пак се срещна с част от недоволните. В залата в Министерски съвет имаше 30-40 представители, част от които участвали във февруарските протести. Четирима, които протестират от петък вечерта, напуснаха срещата. Те заявиха, че не им е мястото там, Орешарски трябвало да излезе в 18:30 на площада, за да види настроенията, съобщават от БНР.

Организацията "Свободни, можещи, силни" декларира, че не искат оставка, защото това би било самоубийство. Определиха назначението на Делян Пеевски като "безотговорно, лекомислено и нечистоплътно".

За разлика от отказа, който получи Орешарски, за среща с НПО, зам.-председателят на Парламента Мая Манолова осъществи такава с група от 20-тина протестиращи. Тя се състоя пред сградата на Народното събрание.

Гражданите поискаха промяна на Избирателния кодекс и нова Конституция. За повече яснота, тя покани покани всички граждански организации на кръгла маса утре в парламента. Мая Манолова заяви, че левицата ще предложи отново въвеждане на машинното гласуване, с което да се преустановят манипулациите с печатането на бюлетини.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар